НОВИНИ

Преговори преди консултациите? Още не е ясно кога сглобката ще обсъди ротацията

bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 08.03.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с много неизвестни за предстоящата ротация. Все още не е ясно кога ще започнат преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за осъществяване на смяната във властта. Партньорите в управлението си отправиха взаимни покани за старт на разговорите.

От ПП-ДБ заявиха, че искат преговорите да започнат още днес в Народното събрание. И отново заявиха, че ще настояват за независими регулатори и съдебна система. Не приемат и настояването на Бойко Борисов за смяна на Асен Василев като финансов министър.

В същото време от ГЕРБ-СДС им изпратиха покани за разговори събота в 10.00 часа. От партията уточняват, че ще се преговаря по коалиционното споразумение, механизма за вземане на решения и състава и структурата на МС. През последните дни напрежението между двете формации се повиши с размяна на реплики през медиите.

Заговори се отново и за предсрочните избори, като възможен вариант при неуспешна ротация. Междувременно от президентството вече обявиха и графика за консултации с парламентарно представените партии. Те ще бъдат в началото на другата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството в оставка ще даде отчет за изминалите 9 месеца
Правителството в оставка ще даде отчет за изминалите 9 месеца
Валежите навсякъде ще спрат
Валежите навсякъде ще спрат