НОВИНИ

Премиерът Борисов се лекува вкъщи, посланик Мустафа и главният прокурор - под карантина

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:28, 27.10.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Политика

Премиерът Бойко Борисов продължава да се лекува в къщи със симптоми на общо неразположение. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. И днес от здравното министерство заявиха, че няма да има промяна в правилата за 10-дневна карантина на всички контактните лица от първа линия без изключения.

РЗИ постави главния прокурор Иван Гешев под карантина от днес, а посланик Херо Мустафа обяви във видео обръщение, че се е самоизолирала след контакт със заразен.

Бойко Борисов и всички общували с него са под карантина

Премиерът Бойко Борисов, който даде положителна проба за коронавирусна инфекция в неделя, написа днес във фейсбук че няма промяна в здравословното му състояние и продължава да е със симптоми на общо неразположение:

"Благодаря на всички, които проявяват внимание и подкрепа. Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения. Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание."

Херо Мустафа се самоизолира заради контакт с болен от COVID-19

Посланик Херо Мустафа съобщи, че се е самоизолирала във видео във фейсбук.

"Спазвам правилата и съм в изолация след контакт с COVID-19. Радвам се, че намалих риска от инфекция, като нося маска и ще продължа да нося. Благодаря на българските здравни работници за усилията, които полагат в този труден момент. Заедно ще се справим", каза посланикът на САЩ Херо Мустафа.

Иван Гешев e под карантина заради близък с COVID-19

С информация, че Столичното РЗИ му е връчило предписание за поставяне под карантина, излезе в Туитър и главният прокурор Иван Гешев, който е контактен на член на семейството с положителен тест. Той предупреди:

"Лекарите, медицинските работници и РЗИ са на ръба на силите си. Спазвайте правилата и ги пазете, за да има кой да се грижи за нас!"

И днес от здравното министерство съобщиха, че няма да има промяна, позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица. Тя ще бъде с продължителност (10 дни) за всички български граждани, защото правилата са за всички. От министерството отново подчертават, че отрицателният PCR тест не е основание за преустановяване на карантината или за намаляване на нейния срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как в Мелбърн побеждават коронавируса
Как в Мелбърн побеждават коронавируса
Лични лекари в малки населени места са против да лекуват COVID
Лични лекари в малки населени места са против да лекуват COVID