Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Кирил Петков ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос

от БНТ
13:10, 24.05.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
премиерът кирил петков участва годишната среща световния икономически форум давос
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, където на 25 и на 26 май ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

На 25 май Петков ще се включи в дискусия на тема „Изгубено десетилетие?”, посветена на предизвикателствата, пред които светът днес е изправен, и пътищата за тяхното преодоляване.

По-късно вечерта министър-председателят ще бъде гост на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния икономически форум.

Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22 - 26 май, ще премине под мотото „Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии“.

Форумът ще събере над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти от целия свят, който ще имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси, сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др.

В рамките на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пясъчни букви за 24 май в Бургас
Пясъчни букви за 24 май в Бургас
България с втора загуба от Италия в контролите
България с втора загуба от Италия в контролите