НОВИНИ

Премиерът на Северна Македония с ново провокативно изказване за България

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 04.07.2024
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония с ново провокативно изказване за България. Този път Християн Мицкоски намесва и Албания. Той обвини страната ни в политика на асимилация и в Северна Македония, и в Албания.

Ще постави ли България условия и на Албания да впише българите в Конституцията, пита Христиан Мицкоски по време на работна визита в Гевгелия. Служебният премиер Димитър Главчев днес беше изслушан в парламента и по темата Северна Македония. Той декларира, че правителството е предприело всички нужни мерки пред европейските институции, за да гарантира и националния интерес на България, и пътя на Скопие към еврочленство".

ХристианМицкоски се обърна днес директно към президента Радев и премиера Главчев, с думите, че те са по-опитни, но времето за еднопосочно сътрудничество с властите в Скопие е приключило.

"Аз не мисля, че прекалено острия тон би бил от полза. Мисля, че по-добре било да има балансирана политика, но да не позволяваме да бъдат засягани интересите интересите на българите в Република Северна Македония и въобще интересите на България", каза Димитър Главчев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 04.07.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 04.07.2024 г., 20:50 ч.
Адриан Антонов, убил Ани и Явор, получи забрана да шофира 9 г.
Адриан Антонов, убил Ани и Явор, получи забрана да шофира 9 г.