НОВИНИ

Преструктурират персонала на болницата във Видин заради заразени медици

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 29.04.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Регионални

В болницата във Видин преструктурират персонала заради големия брой заразени с COVID-19 медици.

Ще се засили спешната помощ. Отправен е апел за помощ към лечебните заведения в страната да изпратят медици за във Видин, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

В болницата почина 91-годишен мъж от Дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец, където бяха заразени 12 души.

Здравният министър отправил апел към всички Регионални здравни инспекции в страната да изпратят медици за Видин.

Работата на лечебното заведение е затрудена допълнително заради големия брой заразени с коронавирус от персонала. С положинелни проби са 32 от медиците.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Много разчитаме и търсим възможностии за хора, които по собствено желание да дойдат да помагат на ръководството и въобще на персонала в болницата.

В болницата ще променят начина на работа на персонала.

Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „СВ. Петка" Видин: Предсои сериозно преструктуриране вече на екипа на болницата. Където е необходимо, ще се пренасочват хора от други отделения, за да продължиме да работим.

В лечебното заведение няма недостиг на предпазни средсдтва, каза здравният министър.

Днес са доставени допълнително 100 костюма, още 180 ще бъдат осигурени утре. Има предпазни облекла и за домовете за възрастни, а старата екипировка в Дома в село Гара Орешец, където има 15 случая на коронавирус сред възрастните и персонала е по тяхно желание, коментира министър Ананиев.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Не бива да се използва някакво фрагментиране без да бъде обяснено на българските граждани да излезе, че една ли не старческите хора, домовете за възрастни хора са оборудвани с някакви предпазни средства от миналия век. Това е по тяхно желание и те са го получили, защото считат, че има по-голяма защитна роля.

В болницата във Видин днес е починал един от заразените възрастни от Гара Орешец. Хората, които са с положителни проби за COVID-19 вече са изведени от дома. Седем са откарани в болница във Враца. Един е в София.

Автор: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевград остана без кмет
Благоевград остана без кмет
Гърция се опитва да спаси поне част от летния сезон
Гърция се опитва да спаси поне част от летния сезон