НОВИНИ

Юлиан Петров, КТ "Подкрепа": Учениците няма да се върнат в клас тази година

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 29.04.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Учебната година ще завърши дистанционно, без физическото присъствие на учениците за всички нива на обучение. Важните изпити, обаче, като външното оценяване за 7. клас и матурите за 12. клас, ще се проведат с физическото присъствие на учениците. Те ще бъдат отложени във времето, за да бъдат организирани. Това каза в студиото на "Още от деня" Юлиан Петров от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Юлиан Петров - синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Синдикат "Образование" направи една голяма национална анкета с 20 хиляди участници и се видя, че и учители, и родители, и голяма част от българското общество не виждат смисъл от завръщането в клас и на 7. и 12. клас.

Той подчерта още веднъж, че има политическо решение по казуса, защото предложението на образователното министерство е прието от Министерския съвет.

Юлиан Петров - синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Учениците няма да се върнат в клас тази година. Ще се явят на изпити по определен ред най-вероятно в началото и в края на месец юни.

Петров изрази надежда, че още другата седмица просветното министерство ще определи точните дати за изпитите, за да отпаднат притесненията и на учениците, и на техните родители.

Какво още коментира той вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 25 000 българи са разсрочили кредитите си до момента
Над 25 000 българи са разсрочили кредитите си до момента
Иван Хиновски: Намалението на природния газ няма да окаже съществено въздействие върху цените
Иван Хиновски: Намалението на природния газ няма да окаже съществено въздействие върху цените