НОВИНИ

Преустановено е гласуването с една от машините в Сливен

преустановено гласуването една машините сливен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 02.10.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В секционна комисия 67 в Сливен е преустановено гласуването с машина, съобщиха от РИК-Сливен. Софтуерът не е сработил и след намесата на техническите лица.

С решение на РИК-Сливен имащите право на глас 856 избиратели с постоянен адрес в квартал "Сините камъни" продължават да гласуват с хартиени бюлетини.

Изборният ден в област Ямбол започна нормално. 25 членове на СИК не са се явили. Част от тях са закъснели, а други вече са подменени с резервни членове.

Право на глас имат 106900 избиратели. Най-много са в община Ямбол 64509, а най-малко в община Болярово – 2663. 237 са образуваните секционни комисии. В 157 СИК се гласува с машина, а в 80 СИК с бюлетини. В началото на изборния ден една от машините не е сработила заради въведена грешна дата, но проблемът е отстранен.

Пет са подвижните избирателни секции - три в община Тунджа и по една в Ямбол и Болярово. Към момента има само един карантиниран с COVID-19 изявил желание да гласува. Изборни помещения има в трите болници в Ямбол, както и в следствения арест в Елхово.

Там има подадени 17 заявления за гласуване от задържани. В област Ямбол 130 са кандидатите за народни представители. Те се състезават за 4 мандата. Най-младият кандидат за народен представител е на 22 години, а най-възрастният на 74 години.

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват
Румен Радев: Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват
Левски отстъпи на ПАОК в Сърбия
Левски отстъпи на ПАОК в Сърбия