НОВИНИ

През нощта ще е облачно, утре ще се появи умерен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 16.12.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта времето в по-голямата част от страната ще се задържи с ниска облачност, на много места - и с гъсти мъгли, от които в отделни райони дори ще преръмява. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 0° и 4°, по Черноморието - около 5°-6°.

Утре ще се появи слаб до умерен вятър от запад-северозапад и видимостта в много райони от страната временно ще се подобри. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в югозападните райони, където ще преобладава слънчево време - до 13°.

В планините - пореден ден със слънчево време. А след последните снеговалежи вече има условия и за любителите на белите спортове. Утре е началото на ски сезона в Банско, а в събота - и в Пампорово. Готовност за старт на 19 декември, дори и преди това, имат и на Боровец. Утре в планините ще бъде ветровито, с умерен, по високите части - временно северозападен вятър.

Не само у нас, гъсти мъгли ще има и в много райони от Балканите както и от Източна и Централна Европа, където времето се определя от обширен антициклон. Атлантически циклон е причина за продължаващите в Западна Европа валежи. В Южна Франция за пореден ден е в сила предупреждение за опасност от наводнения. Проливни валежи се очакват и на Британските острови.

А жълтият код в останалите райони, включително и на Балканите, е за опасно намалена видимост.

Сняг ще вали утре в Европейска Русия, както и в северните райони на Скандинавския полуостров, а в южните му райони се очакват проливни валежи от дъжд. Температурите в европейските столици - от 3° в Москва до 16° в Атина.

У нас, до събота, времето ще остане почти без промяна. В неделя и понеделник има вероятност за превалявания. Очаква се и застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плуваща сцена на Рождество в лагуната на Венеция
Плуваща сцена на Рождество в лагуната на Венеция
Ново бебе в екипа на БНТ
Ново бебе в екипа на БНТ