НОВИНИ

Президентът на Международната федерация по кану-каяк: Удоволствие е да бъдем в Пловдив

Томас Кониецко отличи условията, които гребния канал в Пловдив създава за състезателите

Томас Кониецко
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 22.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Международната федерация по кану-каяк (ICF) Томас Кониецко говори за завършилото световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив и за бъдещите големи събития в страната.

Германецът отличи организаторите на събитието.

"Кану-каякът е един от най-популярните спортове във вашата страна, в България. Ако погледнем в историята, много страхотни спортисти са печелили медали за България на най-големите форуми, така че тази приемственост е логична. Българската федерация по кану-каяк също организира големи събития от календара на Международната федерация по кану-каяк и трябва да споделя, че всички наши спортисти обичат гребния канал в Пловдив заради равните условия за всички състезатели. И макар да се налага тук да се борим с жегата, спортистите се наслаждават да се състезават в Пловдив. Не само заради добрите условия, заради справедливите условия за всеки, но и защото могат да се доверят напълно на организаторите, че ще подсигурят възможно най-доброто професионално ниво за нашите спортисти в Пловдив", заяви президентът на ICF.

Всички ще се завърнат отново в България и в Пловдив през 2027 г., след като страната отново получи доверието да организира най-голямото като численост световно първенство - за младежи до 23 г., юноши и девойки.

"Надявам се, че и аз ще се завърна тук. Предстоят избори в Международната финала преди това - тази есен. Но през следващата година имаме друго голямо събитие в България - световното първенство по драконови лодки в Русе, а през 2027 г. се надявам, че всички ние отново ще се завърнем и ще се наслаждаваме на ново страхотно събитие в Пловдив, България. Казвам го от името на нашите състезатели и нашите официални лица: Винаги е удоволствие да бъдем в Пловдив и да се наслаждаваме на българското гостоприемство", завърши Томас Кониецко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече точки и контейнери за разделно събиране на отпадъци в София, предлагат общински съветници
Повече точки и контейнери за разделно събиране на отпадъци в София, предлагат общински съветници