НОВИНИ

Президентът Радев: Властта в обществото трябва да бъде равномерно разпределена

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:28, 02.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

За да бъде едно общество развито - властта трябва да бъде равномерно разпределена в различни негови слоеве. Това заяви президентът Румен Радев по време на първата галавечер "Хоризонти" на списание "Мениджър".

Държавният глава очерта ролята на културата като инструмент за господство и икономическо влияние.

Когато говорим за развито общество и култура, трябва да сме на ясно какво влагаме в тези понятия. По какво разбираме, че е развито - по технологиите или културата. За да имаме развито общество трябва да имаме устойчивост на принципите, обясни Радев.

Властта в обществото трябва да бъде равномерно разпределена в различни негови слоеве, да имаме индивидуални права, да имаме социална защита на най-слабите - ето това са посоките, които трябва да спазваме като развито общество, допълни президентът.

Културата може да бъде и инструмент за господство и влияние в бизнеса. Защото тя задава нашето ниво на амбиция. Основният елемент в една култура е езикът.

У нас от седмици една дума се използва все по-често - криза - икономическа, духовна, културна. От криза се излиза с ясна посока и единение в обществото. Затова е огромна ролята на културата като спойващ елемент в обществото.

Вярваме, че едно успешно общество се нуждае от стабилна бизнес екосистема, каза Александра Мирчева - издател на списание "Мениджър".

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: 20% от Украйна е под руски контрол
Зеленски: 20% от Украйна е под руски контрол
Руският патриарх Кирил беше изваден от списъка на санкционираните лица на ЕС
Руският патриарх Кирил беше изваден от списъка на санкционираните лица на ЕС