НОВИНИ

Наказаха със забележка Ицо Хазарта след скандалното селфи в НС

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:45, 02.06.2022
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

След като вчера се стигна почти до бой в пленарната зала, днес отново депутат се държа непристойно, като показа неприличен жест по време на заседание. Депутатът е Христо Петров от "Продължаваме промяната", известен като Ицо Хазарта. Той беше наказан със забележка, а депутатите от вчерашното спречкване Искрен Митев и Костадин Костадинов са наказани с порицание.

Неприличният жест беше показан по време на изслушване на вицепремиера Калина Константинова и насочен към ГЕРБ-СДС, които вдигнаха надписи "оставка". Опозицията поиска наказание за Христо Петров.

"Току-що станахме свидетели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега, г-н председател, от вашата парламентарна група, показа изключително неприличен жест към народните представители", заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова показа на председателя неприличния жест на снимка от телефона си.

"Опитвам се да бъда на нивото на старите ми колеги от ГЕРБ и да се държа по техния начин. Благодаря ви за вниманието", коментира Христо Петров, депутат от парламентарната група на "Продължаваме промяната".

От ГЕРБ настояха още веднъж за наказание.

"Моля веднага да вземете мерки, защото отново казвам, че е недопустимо поведението на народните представители през последните няколко дни", допълни Десислава Атанасова.

"Поведението, което вие така претендирате, че е извършено, очевидно се потвърждава от видеозаписите и изисква да бъде наложено наказание забележка, а не порицание, както вие поискахте", заяви Мирослав Иванов, заместник-председател на Народното събрание.

"Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали оскърбени и да напомня, че рядко се изказвам, защото смятам, че времето на парламента е ценно. Извинявам се на хората, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени. А що се отнася до хората към които съм показал този жест мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано", допълни Христо Петров, депутат от ПГ на "Продължаваме промяната".

Вицепрезидентът Йотова: Срам ме от това, което се случи в пленарната зала

Двамата участници в боя вчера получиха наказание порицание.

"Аз казах, че ще приема наказанието и мисля, че това е достойното, което би трябвало да направи всеки един от двамата участници, в крайна сметка бяха нарушени правилата на залата и се изложихме пред децата", коментира Искрен Митев, депутат от ПГ на "Продължаваме промяната".

"Наказанието ще го обжалвам, защото когато някой бъде наклеветен не трябва да бъде наказван за това, че е наклеветен", каза още Костадин Костадинов, председател на ПГ на "Възраждане".

За 6 месеца работа това Народно събрание вече има наложени 9 наказания забележка и 2 порицания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи пенсии от 1 юли
По-високи пенсии от 1 юли
Вицепрезидентът Йотова: Срам ме от това, което се случи в пленарната зала
Вицепрезидентът Йотова: Срам ме от това, което се случи в пленарната зала