НОВИНИ

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:07, 16.06.2024
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора, като бе посрещнат в Подгорица от шпалир от гвардейци и червена пътека.

В делегацията по посрещането на президента бяха Алекса Бечич, заместник министър-председател по сигурността, вътрешните работи, европейските и външните отношения; Младен Гъргич, икономически съветник на черногорския президент Яков Милатович; Веско Мильонич, директор на Дипломатическия протокол от черногорска страна. От българска страна присъстваха Васил Дурев, първи секретар, завеждащ политическата и консулска служба в Подгорица, и Димитър Тучков, съветник по търговско-икономическите въпроси.

Българският президент е в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович.

Утре Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович с официална церемония, която ще се състои в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официални делегации на България и Черна гора. Румен Радев и Яков Милатович ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението българският държавен глава ще проведе срещи в Подгорица с министър-председателя Милойко Спаич и с председателя на Скупщината Андрия Мандич.

снимки: БТА

Във фокуса на разговорите на президента Румен Радев по време на визитата ще бъдат теми, свързани с последващо задълбочаване и укрепване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес, както и подкрепата за напредъка на Черна гора в процеса на присъединяване към ЕС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Людмила Самсонова спечели турнира на тревни кортове в Хертогенбош
Людмила Самсонова спечели турнира на тревни кортове в Хертогенбош
Националите по биатлон започнаха подготовка в Руполдинг
Националите по биатлон започнаха подготовка в Руполдинг