НОВИНИ

Продължават мерките в подкрепа на засегнатите от пандемията бизнеси

bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 31.03.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Мерките за подкрепа на засегнатите от пандемията бизнеси ще продължат, както са действали досега. Това заяви в Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

В момента в министерството се разработва модул за кандидатстване заедно с НАП и екипа на ОП "Иновации и конкурентоспособност", но се чака официалната нотификация от Европейската комисия.

"Продължават мерките през Национална агенция по приходите и към момента около 95 млн. лева са изплатени вече по първите две фази на противоепидемичните мерки. Продължаваме с новата фаза, която е по отношение на засегнатите бизнеси. Продължават мерките през труда и социалната политика – 60 на 40, 80 на 20 и "Запази ме". Продължават мерките през Българска банка за развитие по отношение на подкрепа на физическите лица и самоосигуряващи се с безлихвени кредити, както и по отношение на компаниите като ще ги подпомогнем с 80% гаранция по техните кредити. Всичко, което е било налично, ще бъде налично и в този етап. Новите мерки продължават да се изпълняват по същия начин, по който са налични – вече на пазара е и мярката през Фонда на фондовете, която е аналог и малко по-развита от тази в ББР - това ще е една новост", каза министърът на икономиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интерконекторът с Гърция ще бъде готов на 30 декември, увери премиерът
Интерконекторът с Гърция ще бъде готов на 30 декември, увери премиерът
Зубчич спечели гигантския слалом в Банско, Попов е четвърти
Зубчич спечели гигантския слалом в Банско, Попов е четвърти