НОВИНИ

Продължават протестите на пътя Стара Загора-Хасково и пред общината във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 05.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

И днес продължава протеста на пътя Стара Загора-Хасково. Протестиращите настояват да бъдат допуснати до детелината на автомагистрала "Тракия".

Те заявиха, че пропускат всички, които искат да преминат по пътя към магистралата, но полиция спира автомобилите. В отворено писмо до институциите, протестиращите, настояха кметът на Стара Загора Живко Иванов да използва правомощията си и да поиска оттеглянето на органите на реда, които не пропускат преминаване през блокадата.

Кръстовището пред сградата на общината във Варна продължава да е блокирано от палатковия лагер на протестиращите. Те са категорични, че ще останат, докато исканията им не се изпълнят.

Заради блокадата са променени маршрутите на 7 автобусни линии от Градския транспорт. Това предизвиква задръствания в града.

Няма арестувани след снощната блокада на автомагистрала Марица, въпреки многократните опити за провокации към полицаите. Това стана ясно на извънреден брифинг на полицията в Хасково днес. И тази вечер органите на реда остават в готовност да реагират на нови блокади, след като снощи демонстранти затвориха пътния възел за Капитан Андреево.

ст. комисар Ангел Цанков - директор на Од на МВР Хасково: Застрашена беше безопасността на движението, сигурността на гражданите на АМ "Марица". Нарушено беше правото на свободно придвижване, подадени са сигнали от граждани, които са недоволни от ограничаване правата им на придвижване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
28-и ден на антиправителствени протести: Блокадите в София остават (ОБЗОР)
28-и ден на антиправителствени протести: Блокадите в София остават (ОБЗОР)
Протести, напрежение и сблъсъци около конференцията на ГЕРБ
Протести, напрежение и сблъсъци около конференцията на ГЕРБ