НОВИНИ

Продължават валежите от дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес на много места в Западна и Централна България ще има валежи от сняг или дъжд и сняг; на изток валежите ще са от дъжд.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър и по проходите ще има условия за навявания и преспи. Минималните температури са между минус 2° и 3°, а максималните - 0 - 5°, малко по-високи по Черноморието.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 11 - 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен изток-североизточен вятър, по високите части вятърът ще е от югоизток. По проходите ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра минус 6°.

До края на седмицата ще е студено, предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. Значителни ще са през нощта срещу вторник и във вторник в Централна България, особено в южните райони. В сряда валежите ще са предимно слаби и на места, главно в Източна България и в планините. В четвъртък отново ще вали на много места в източната половина от страната, а по проходите в източната част от Стара планина, ще има условия за навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
532 нови случая на коронавирус за последното денонощие
532 нови случая на коронавирус за последното денонощие
ПСЖ пречупи Монако с два гола на Килиан Мбапе
ПСЖ пречупи Монако с два гола на Килиан Мбапе