НОВИНИ

Остава студено с валежи от сняг

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 12.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

По-често облачно, с валежи предимно от сняг и студено за сезона ще бъде времето у нас през следващата седмица. И утре ще е облачно, в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд и сняг, на изток валежите ще са от дъжд.

Сутринта ще има и райони с отрицателни температури, а максималните за деня ще са от 0° до 5°, малко по-високи на морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и по проходите ще има условия за навявания и преспи. В планините ще продължи да вали сняг.

Температурите в курортите ще са от минус 5 до плюс 3 градуса. Дъжд ще вали утре и на морския бряг. Ще бъде и ветровито с умерен северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Не само у нас, ще продължи да вали и утре в по-голямата част от Балканите - в югоизточната половина дъжд, а в северозападната - сняг. Причината – бавно подвижният средиземноморски циклон, който преминава през полуострова.

С валежи от дъжд и сняг ще бъде в Европейска Русия, където затоплянето продължава. В Западна Украйна ще вали дъжд, който с нахлуването на по-студен въздух ще преминава в сняг. Дъжд ще превалява в странитe от Централна Европа.

У нас през следващите дни до края на седмицата температурите ще са по-ниски от обичайните. Ще продължи да вали, но вече предимно сняг. По-значителни количества се очакват през нощта срещу вторник и във вторник, а в четвъртък ще има снежни виелици и условия за навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пд надигра Ямбол като гост в НБЛ
Академик Пд надигра Ямбол като гост в НБЛ
Куриозен гол доведе до втора поредна загуба за Наполи в Серия "А"
Куриозен гол доведе до втора поредна загуба за Наполи в Серия "А"