НОВИНИ

Прокуратурата взе на специален надзор катастрофата в Стара Загора, при която пострадаха три жени

апелативният спецсъд остави ареста трима обвинени трафик мигранти
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 05.10.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство, по което като обвиняем е привлечен 18-годишен младеж, причинил при управление на автомобил средни телесни повреди на пешеходци в град Стара Загора. Днес надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативния прокурор на град Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП.

18-годишният Н.М. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Стара Загора за това, че на 01.10.2021 година, около 23.20 часа, в град Стара Загора, по ул. "Христина Морфова", при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице, а именно – на 23-годишната Д.М. - многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак и на 23-годишната П.П. - средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

След дрифт в кръгово кръстовище в Стара Загора: Три пометени момичета, едното е с ампутиран крак

Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Н.М. На 3 октомври 2021 г. той е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания.

Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването. Обвиняемият Н.М. е правоспособен водач, считано от 26.05.2021 година. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София е третият най-опасен град в Европа
София е третият най-опасен град в Европа
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти с двама водачи
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти с двама водачи