НОВИНИ

Проливни валежи и гръмотевични бури в 5 области утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 28.10.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Времето

Предупреждение за условия за проливни валежи и гръмотевични бури е в сила през нощта и през първата половина на утрешния ден в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Причината - добре изразен средиземноморски циклон, който ще засегне повече южната ни съседка Гърция преминава през южната. Облачните системи, свързани с него, все още са над южната ни съседка Гърция, където днес е в сила предупреждение от най-високата, трета степен, код червено, за значителни количества и силни гръмотевични бури.

У нас в останалата част от страната преваляванията ще бъдат предимно слаби, а в крайните западни райони ще има и временни намаления на облачността.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, но ще е слаб. Максималните температури, в сравнение с днес - от 13° до 18°, в столицата - около 15

Ще вали и по Черноморието, като по-значителни валежи, придружени на места и от гръмотевици ще има в южните райони. Ще бъде ветровито с максимални температури около 17-18°.

Облачно време и в планините. Проливни валежи се очакват в масивите от Южна и Югоизточна България. Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Проливни валежи се очакват през нощта и в Гърция, но до обяд валежите там спрат, а облачността ще намалее и в по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево.

Предимно слънчево ще е утре и на Пиренеите, и на Апенините, както и почти навсякъде във Франция. Облачно и дъждовно ще бъде на Британските острови, но там ще започне затопляне. Ще вали и в много райони от Централна Европа.

У нас, валежи ще има и в петък, по-съществени в Източна България. Ще бъде и много ветровито. През почивните дни ще има променлива облачност и само на отделни места ще превалява и то предимно слабо. Максималните температури ще се задържат почти без промяна, минималните - слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втора вечер: Медици на първа линия призоваха за спазване на мерките
За втора вечер: Медици на първа линия призоваха за спазване на мерките
Седми ден на протест в Полша срещу забраните за абортите
Седми ден на протест в Полша срещу забраните за абортите