НОВИНИ

Променлива облачност днес, след полунощ валежите спират

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 28.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 18° и 23°, малко по-ниски в Северозападна България и по Черноморието, където се очакват стойности между 12° и 15°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източните Родопи и по долината на Струма - от юг. Ще бъде с променлива, по-често значителна облачност и на много места до полунощ, с по-голяма вероятност в северозападната половина от страната, ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици.

След полунощ валежите ще спрат, а до сутринта и облачността ще се разкъса. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 9°, а максималните ще се повишат, в сравнение с днес и ще са между 20° и 25°, в крайните югозападни райони - до около 28°. Ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали слаб дъжд.

И в планините времето ще е предимно слънчево и подходящо за туризъм. В следобедните часове са възможни временни увеличения на облачността. На места, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са между 11° и 16°.

И на Балканите ще се затопли - температурите в южната половина от полуострова ще надхвърлят 25°. Облачността ще е разкъсана, а превалявания се очакват само в северозападните райони от полуострова.

Валежи от дъжд ще има и на места във Великобритания, в Източна Франция, страните от Бенелюкс, Германия и в много райони в Източна Европа. Дъжд ще вали и на места в Испания и Италия, където се очакват и гръмотевици. В Алпите и в Северна Европа ще вали сняг.

У нас в петък затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност с условия за превалявания в планинските и североизточните райони. В събота и през по-голямата част от неделния ден ще бъде слънчево, с температури в повечето райони от страната над 25°. В следобедните часове на Великден, както и през нощта срещу понеделник, на места ще превали и прегърми. Условия за интензивни валежи и силни гръмотевични бури има в понеделник, когато ще започне захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отхвърлиха и втората жалба на Ястремска
Отхвърлиха и втората жалба на Ястремска
Политическите реакции след връщането на мандата от "Има такъв народ"
Политическите реакции след връщането на мандата от "Има такъв народ"