НОВИНИ

Политическите реакции след връщането на мандата от "Има такъв народ"

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 28.04.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". От партията на Слави Трифонов веднага го върнаха с аргумента, че за тях не е нормално създаването на безпринципно правителство.

Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо ИТН трябваше да върнат мандата

Последваха политически реакции.


"Президентът от тук нататък трябва да даден мандата на "Демократична България", които в предизборната кампания заявяваха многократно, че искат да направят правителство и да сформират правителство, което да получи подкрепа от останалите политически сили. Смятам, че президентът трябва да им даде тази възможност, защото е очевидно, че останалите партии, ДПС или "Изправи се! Мутри вън!" няма да са в състояние да направят това", каза Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Абсолютна безотговорност по отношение на държавата. Вероятно той прави някакви сметки за своя политически проект, но това не носи нищо добро за България", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Заявихме подкрепа за няколко важни неща, които можеше едно временно правителство, не с четиригодишен мандат, да свърши. Имаше какво да се направи, за да се продължи разграждането на модела Борисов. Той в момента си стои и се окопава. Така че пропуснат шанс е това", смята председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"С изчерпването на двата мандата вече официално се намираме в политическа криза и нека да видим как ще протекат консултациите при президента, всяка политическа сила какви заявки ще даде. Надявам се да може да се намери някаква формула", каза в своя коментар председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов.

"Третият мандат е възможен единствено и само в случай, че има разбирателство, консенсус между партиите на протеста. Ако такова разбирателство няма, независимо дали ще бъде връчен на "Демократична България", той няма как да бъде реализиран", каза председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променлива облачност днес, след полунощ валежите спират
Променлива облачност днес, след полунощ валежите спират
Бербатов за реформата в първенството: Това е престъпление!
Бербатов за реформата в първенството: Това е престъпление!