НОВИНИ

Протест заради нов строеж в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
09:09, 12.04.2024 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивчани излязоха на протест срещу нов строеж. Става дума за лечебен комплекс на частна болница и многоетажна кооперация в район „Западен“, които според живеещите ще бъдат точно под прозорците им.

В "Денят започва" те заявиха, че ще бъдат зазидани, тъй като и в момента блокът им е залепен до основната сграда на болничното заведение, а от обявените нови сгради отстоянието ще е няколко метра.

В съобщение до медиите, разпратено от болницата преди началото на протестите, се потвърждава, че започва строителството на нов лечебен корпус на 5 етажа до пробива "Модър-Царевец", заедно с многоетажен паркинг и парк. Планира се в началото на май да бъде направена първа копка на шестетажен паркинг.

В следващия етап от строителството ще се изгради корпуса на мястото на бившето заведение пред блока. Отбелязва се, че ще бъде така конструиран, за да спира шума и праха към жилищните сгради от новата пътна артерия. Предвидени са да има стаи само с лице към булеварда с цел комфорт на живеещите в района.

Протестиращите обаче отчетоха тази информация като подигравка и се заканиха, че на следващия протест вече ще затварят улици. От общината заявиха, че вече е проведена среща с ръководството на болницата и предстои втора, за да се търси решение, което да удовлетвори и двете страни.

Гледните точки вижте в прякото включване на Нели Ангелова

Гледайте повече от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гасперини: Тази победа е за историята на Аталанта
Гасперини: Тази победа е за историята на Аталанта
САЩ предупреждават за възможна масирана атака на Иран в Израел
САЩ предупреждават за възможна масирана атака на Иран в Израел