НОВИНИ

Проверка на БНТ: Малки населени места в Бургаско още не знаят за новите мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 28.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Екипи на полицията и община Бургас от сутринта проверяват спазват ли се мерките по обектите на главните пешеходни улици в града. А екип на БНТ обиколи по-малките населени места в областта, за да разберем запознати ли са там с новите ограничения.

На най-голямата пешеходна улица "Александровска" в Бургас заведенията са пусти, за разлика от предните дни, когато по това време хората започваха да пълнят ресторанти и барове. Голяма част от обектите останаха затворени в първия ден на по-строгите мерки, а тези, които бяха отворени, взимаха единствено поръчки за дома.

И докато в града мерките засега се спазват, в околните села обстановката е различна, установи нашата проверка.

В бургаското село Изворище кафенетата не работят, но пред най-големия хранителен магазин в центъра има поставени маси. Въпреки новите мерки, хората са седнали да изпият по бира. Оказа се, че масите са сложени от хранителния магазин. Оттам обаче не са наясно с правилата. Научават ги от екипа ни. В селото не се спазват и т. нар. "зелени коридори" за пазаруване от възрастните хора.

В поморийското село Каменар пред един от магазините също има маси, но от търговския обект не разрешават да се сяда. В друг магазин пък не са чували за "зелените коридори". В телефонен разговор кметът на селото Петко Петков ни увери, че от понеделник във всички магазини ще бъдат раздадени новите заповеди за спазване на противоепидемичните мерки.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив е "черно-бял"! Локомотив унизи Ботев (Пд) с 6:0 на "Лаута"
Пловдив е "черно-бял"! Локомотив унизи Ботев (Пд) с 6:0 на "Лаута"
Първи ден с по-строги мерки: Как се приеха ограниченията и ще има ли ефект (ОБЗОР)
Първи ден с по-строги мерки: Как се приеха ограниченията и ще има ли ефект (ОБЗОР)