НОВИНИ

Проверка на БНТ: Нощните заведения в София масово работят

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:29, 17.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Заведенията в столицата масово не спазват вечерния час, в който трябва да са затворени. След 23.00 ч. в София тръгнаха и проверки. По време на съвместната инспекция на полиция и Регионалната здравна инспекция са съставени четири предупредителни протокола и един акт.

Нощните заведения продължиха работа през цялата нощ и заявиха, че и през почивните дни отказват да се съобразяват с мерките.

Минути след 23.00 часа заведенията на открито в столицата са препълнени. Клиентите не се притесняват от проверките, защото тях не ги заплашва глоба, но след посещението на полицията и РЗИ в заведение, сервитьорите спряха да приемат поръчки. Оказа се, че по-голямата част от посетителите са чужденци.

Около полунощ проверката продължава по бул. "Витоша". Животът по главната кипи, заведенията са пълни, хората още вечерят или гледат мачове.

Повечето управители на заведенията не бяха открити в обектите, затова от регионалната здравна инспекция съставиха констативни протоколи и покани за връчване.

Актовете са на стойност между 300 и 2000 лева.

"Има заведения с работно време до 23.00 часа, тези които са с различно работно време, си работят с работното време, ние сме го обявили това нещо и няма нищо ново и така продължаваме", каза собственикът на заведения Ричард Алибегов.

БНТ: Т.е. не се притеснявате от актовете?

Алибегов: Точно така, не виждаме никакъв смисъл да се спазва тази заповед, така Ковид не се бори.

Часът е 1. С екипа проверяваме известна дискотека в сградата на хотел Рила. След като екипът ни се скри, на вратата се оформи опашка от посетители, които влязоха без проблеми в клуба.

В 2.30 ч. в софийските заведения купонът продължаваше. Управителите на клубовете ни разказа, че клиентите сега са значително по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София празнува днес
София празнува днес
Пътни строители след срещата с Янев: Докато има диалог, ще се въздържаме от протестни действия
Пътни строители след срещата с Янев: Докато има диалог, ще се въздържаме от протестни действия