НОВИНИ

Проверка на управлението: Временната комисия още не е получила документи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 28.04.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Временната комисия за проверка на управлението през последните 10 години не получи и днес отговор кога и по какъв начин ще разполага с исканите от дружеството "Булгартрансгаз" документи за строителството на "Балкански поток".

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова заяви, че ще предадат нужната информация незабавно, но едва след като тя бъде подготвена и отказа да уточни кога ще стане това.

Според председателя на комисията Мая Манолова така енергийното министерство и "Булгартрансгаз" правят всичко възможно да саботират работата на комисията.

Явор Божанков от БСП заяви, че ГЕРБ нарочно протакат предоставянето на информацията, губят времето на комисията и я използват за чисто предизборни цели. А според Йордан Цонев от ДПС временната комисия има право да иска информация, но не бива да се определят срокове, които държавният газов оператор не може да изпълни.

Бяха изслушани и журналисти, правили разследване по енергийни проекти.
На заседанието дойдоха и регионалният министър в оставка Петя Аврамова, както и шефове на АПИ и "Автомагистрали", които заявиха, че ще предоставят исканите документи за строителството, ремонта и поддръжката на магистрали и пътища. Уточниха обаче, че информацията е изключително обемна и е необходимо време да бъде подготвена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Мицова отпадна в Киев
Мария Мицова отпадна в Киев
Юлиан Ангелов от ВМРО за протеста: Определящо е да защитим националния интерес
Юлиан Ангелов от ВМРО за протеста: Определящо е да защитим националния интерес