НОВИНИ

ПСЖ обяви, че Марко Верати удължава договора си с клуба до 2026 г.

Минути преди мача си със Страсбург от Лига 1 на
bnt avatar logo
от БНТ
22:28, 28.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Минути преди мача си със Страсбург от Лига 1 на "Парк де Пренс", ПСЖ обяви удължаването на договора на своя втори капитан Марко Верати.

Клубът разпространи информация, че 30-годишният полузащитник остава още две години в Париж.

️️

Италианецът, който имаше договор до юни 2024 г., удължи споразумението си за още два сезона. В продължение на 10 години, той защитава цветовете на ПСЖ, където пристига от италианския Пескара като надежда за големия футбол, за да стане един от най-добрите играчи в света на неговата позиция.


"За мен е огромна гордост да удължа договора си с Пари Сен Жермен. Изминаха повече от 10 години, откакто пристигнах в Париж, който смятам за свой втори дом. Винаги съм получавал много силна подкрепа от клуба и феновете и съм много благодарен за това. За мен беше очевидно, че моята история ще продължи да се пише тук. Надявам се да спечеля още много трофеи с червено-синята фланелка", написа Верати в съобщение споделено от ПСЖ.

Марко Верати е най-успешният играч в историята на Пари Сен Жермен с 29 спечелени трофея, 8 от които във френския шампионат, което е абсолютен рекорд. За 10 сезона той е изиграл 398 официални мача и се нарежда на второ място в класацията на футболистите с най-много мачове в историята на ПСЖ след Жан-Марк Пилорже, който е играл в 435 мача за столичани. Верати има 11 отбелязани гола и 48 асистенции за ПСЖ.

"Марко изигра централна роля в историята и успеха на клуба през последните десет години, като същевременно се превърна в един от най-добрите играчи на своето поколение", заявява президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе донесе успеха на ПСЖ срещу Страсбург с 2:1
Килиан Мбапе донесе успеха на ПСЖ срещу Страсбург с 2:1
Министрите на отбраната на Русия, Турция и Сирия се срещнаха в Москва
Министрите на отбраната на Русия, Турция и Сирия се срещнаха в Москва