НОВИНИ

Публиката в театрите ще бъде тествана безплатно с антигенни тестове

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 06.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Общество

Културата и изкуството няма да бъдат затваряни заради COVID-19. Това каза в предаването "Култура.БГ" министър Боил Банов. Той заяви, че е важна дисциплината и спазването на противоепидемичните мерки. Банов съобщи, че се разработва механизъм, по който да се правят бързи антигенни тестове на културни събития. Те ще бъдат безплатни.

Боил Банов, министър на културата: Например ще ви кажа, че премиерът ми е възложил експериментално и съвсем безплатно на всички културни събития в страната да се правят тези антигенни тестове, които бързо показват наличие на бързо прекарване на болестта или начало на болестта. За да има спокойствие в хората, за да се увеличи по този начин и броят на тестването население по естествен път. отново казвам - безплатно.

Кога ще започнат да се правят тези тестове?

Много скоро. В момента разработваме механизма, по който това да се случи, за да бъде безпрепятствено хората да бъдат облекчени и да могат спокойно да посещават културни мероприятия, да имат самочувствие и тези, които са прекарали по лош начин болестта, и тези, които просто са минали през нея само с един страх, но в крайна сметка вече могат да потребяват култура. Ние имаме огромен процент интелигентно население. Това е най-интелигентното население в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още четирима се отказаха от турнира в София
Още четирима се отказаха от турнира в София
София блокира Скопие за ЕС
София блокира Скопие за ЕС