НОВИНИ

Радев подкрепя инициираната от БСП подписка за "народен вот на недоверие"

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 10.06.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Президентът Румен Радев призова премиерът и министрите да разкрият кореспонденцията си хората от едрия бизнес, включително с Васил Божков. Той коментира това след поредните публикации на Божков днес. Радев подкрепя и инициираната от БСП подписка за "народен вот на недоверие". Върховният главнокомандващ наблюдава съвместните стрелби "Шабла 2020".

Президентът Румен Радев нарече публикациите на Васил Божков в социалните мрежи "свидетелски показания отвън" и , че това саморазобличаване подкопава доверието в държавността и управляващите.

Румен Радев, президент: Този процес може да бъде спрян с едно елементарно действие- и премиерът и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция, не само с господин Божков, а с едрия бизнес и характера на тази кореспонденция. Тогава доверието може би да се върне бързо.

Президентът Радев коментира и скандалния строеж на плажа в Алепу. Той заяви, че компетентните органи трябва да се намесят безкомпромисно и ако не го направят, това ще означава безсилие от страна на държавата.

Румен Радев, президент: Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността и то паметник, издигнат със съдействието на много институции. И е крайно време този процес да бъде спрян, а там където е извън закона, този бетон да бъде премахнат.

Съвместните бойни стрелби на зенитния полигон в Шабла бяха наблюдавани от президента Румен Радев и от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. И той, и президентът изразиха надежда, че забавянето на производството на самолетите F-16 заради пандемията от Ковид - 19 ще бъде наваксано. Първата група от четирима летци вече се обучават, предстои и подбор на състава на техниците.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строги мерки в Нова Загора, едно от новите огнища на коронавирус
Строги мерки в Нова Загора, едно от новите огнища на коронавирус
БФБокс подновява състезанията през юли
БФБокс подновява състезанията през юли