НОВИНИ

Граничните полицаи ще проверяват всички шофьори за неплатени глоби

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:30, 10.06.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Граничните полицаи ще проверяват всички шофьори, които влизат и излизат от страната дали имат неплатени глоби. Ако бъдат установени такива водачи, ще им бъдат връчвани съответни наказателни постановления, а ако глобата е дължима, ще им бъде отнемана шофьорската книжка.

Проверки за дължими глоби се извършват от началото на месеца на граничния пункт "Калотина". На контрол подлежат и пътниците. От МВР са категорични - неплатената глоба няма да спре пътуването на хората.

Иво Писанов, Пътна полиция при ГДНП: В никакъв случай не говорим за ограничаване правото на някой да напусне страната или да влезе в нея. Става въпрос за ограничаване правото да се управлява моторно превозно средство при незаплатена глоба. Тоест, ако има незаплатена глоба в срок за плащане, ние предприемаме действия по изземване на документа за управление на МПС, както и ако лицето е собственик на МПС същото се спира от движение докато не се заплати глобата.

Така на практика тези водачите с отнети книжки ще могат да напуснат страната или да влязат в България, само като пътници или като пешеходци.

Очаква се до средата на месеца тази система да заработи още на 8 гранични пункта.

Чрез новата система само на граничен пункт "Калотина" за по-малко от десет дни са връчени наказателни постановления за над 300 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 пловдивчани са насочени за PCR след тестване с метода „Елайза“
12 пловдивчани са насочени за PCR след тестване с метода „Елайза“
След задържаните тирове с отпадъци - коя е фирмата получател и ще върнат ли товара в Турция
След задържаните тирове с отпадъци - коя е фирмата получател и ще върнат ли товара в Турция