НОВИНИ

Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС: ПП направиха три гафа за 24 часа, които взривиха правната рамка на енергетиката

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 22.07.2022
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ако "Продължаваме промяната" искат отново да назначат Станислав Тодоров начело на КЕВР, ще трябва първо да променят закона, за да може той да отговаря на изискванията, това заяви в студиото на "Денят започва" депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Това според него би отнело поне месец. Чолаков обясни, че Тодоров не е имал достатъчно трудов стаж.

Между другото той го е знаел. Той каза, че бил юрист. Знаете ли на мен вече почна да ми става обидно от юридическото ниво, с което сме заобиколени. 25 години съм бил ръководител на правен отдел в различни ведомства и ако на мен ми се беше случил такъв гаф - щях да си подам оставката, ако на мой юрист се беше случило това - щях да го уволня веднага. Ние ги предупреждавахме за г-н Тодоров, че той не отговаря на изискванията и това беше ясно. Те силово го назначаваха, заяви Радомир Чолаков.

По думите му за 24 часа управляващите са направили три изключително тежки юридически гафа.

Радомир Чолаков: Или става дума за неграмотност и арогантност или става дума за план. Не може да правиш толкова глупости ако нямаш план.

-БНТ: Какъв план?

Радомир Чолаков: Вече започваме да граничим с лудост. Да разрушим енергетиката примерно. Да направиш три такива гафа за 24 часа - меморандума с Gemcorp, сигналът на ГЕРБ до ДАНС за посредниците МЕТ, който отива във Върховната касационна прокуратура и решението на КС за КЕВР - това са три за 24 часа, които просто взривяват цялата правна рамка на енергетиката.

Според народния представител трябва бързо да бъде назначен нов директор, компетентен, с безупречна репутация, който няма да има проблем да бъде гласуван с абсолютно мнозинство в пленарната зала. Той каза още, че се съмнява дали обществото иска правителство със същите хора.

В парламента, малките партии основно, които истерично ги е страх да отидат на избори, в момента са готови да приемат всякакви изнудвания от страна на ПП само и само да има правителство. Докога нашите колеги от парламента от малките партии ще се държат като страхливи чиновници, които треперят, за да запазят още малко работните си места, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

Чолаков прогнозира, че Бойко Рашков ще бъде следващият правен проблем на правителството. Според него законът за КПКОНПИ, който са изготвили, е противоконституционен.

Създаде се едно очакване, едни бързи талибански решения - идваме тука, храс-прас, ние сме от Харвард, ние сме от Америка, а то не става така, заяви Чолаков.

Той потвърди за пореден път, че ГЕРБ иска и се готви за предсрочни избори.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарвин Нунеш вкара четири гола при победа на Ливърпул в контрола
Дарвин Нунеш вкара четири гола при победа на Ливърпул в контрола
Джаксън и Лайлс спечелиха титлите на 200 метра с второ и трето време в историята
Джаксън и Лайлс спечелиха титлите на 200 метра с второ и трето време в историята