НОВИНИ

Радослав Арсов пред БНТ: Трябва да сме търпеливи и да вървим по нашия път (ВИДЕО)

Има някаква реалност, която трябва да изтърпим, защото всичко е важно в края на сезона, заяви треньорът на „сините“ на старта на новия сезон първенството

радослав арсов бнт сме търпеливи вървим нашия път
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 20.10.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски стартира с грешна стъпка новия сезон в Националната волейболна лига за жени. „Сините“ отстъпиха пред Марица Пловдив с 0:3 гейма в зала „Левски София“. Пред БНТ 3 старши треньорът Радослав Арсов бе доволен от представянето на неговия отбор, но заяви, че той се нуждае от още време, за да постигне своите цели.

По първоначална информация състоянието на Дария Иванова не е много сериозно, но все пак ще бъде аут между седмица и десет дни, докато не разберем точно какво се случва“, поясни той относно ситуацията с волейболистката, която се контузи в хода на третия гейм.

Доволен съм, на моменти показахме, че можем да играем като абсолютен фаворит с Марица. Борихме се в доста ситуации, показахме интересни неща, Микаела Стоянова направи разликата. Има доста позитивни неща за първи мач, в който въпреки всичките ни проблеми и контузии, беше нелошо, но трябва да отдадем заслуженото на Марица за добрата игра. След излизането на Дария отборът се пречупи чисто психически, но бих казал два интересни гейма, дават ни надежда, че сме на пръв път, но имаме нужда от много време и търпение“, каза още наставникът.

„Не мога да кажа, че при нас има много резерви, има много млади момичета, които постепенно ще трябва да ги хвърлим в битката, за да получат повече увереност. Относно чужденките, аз съм на мнението, че те са взети да правят разликата. В днешния мач това го видях на 80% в нашия отбор, но ми се иска да го видя на 100%. Когато те не правят разликата, предпочитам да дам игрово време на българските момичета, за да могат да растат“, коментира опитният специалист.

Той сподели повече за целите на „силите“ през настоящия сезон.

Основната цел, която сме си поставили с ръководството, е да развиваме състезателките на Левски, защото има много потенциал. Смятам, че когато се работи правилно, гради се всеки ден и се надгражда, това ще се случи с добра работа. Когато те се научат на правилните неща, ще дойде и позитивният резултат. Не е тайна, че тази година ни се иска да играем финал и да се противопоставим на опитния, класен и скъп отбор на Марица, както и да прескочим още един кръг в „Чалънж Къп“. Имаме си наш план, трябва да сме търпеливи и да вървим по наш път. Има някаква реалност, която трябва да изтърпим, защото всичко е важно в края на сезона“, завърши Арсов.

Вижте интервюто във видеото!

снимки: startphoto.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуственият интелект е новото оръжие на телефонните измамници, защо отново има бум на пострадалите?
Изкуственият интелект е новото оръжие на телефонните измамници, защо отново има бум на пострадалите?
Кая Николова пред БНТ: Надявам се в следващите мачове да показваме по-добра игра (ВИДЕО)
Кая Николова пред БНТ: Надявам се в следващите мачове да показваме по-добра игра (ВИДЕО)