НОВИНИ

Ръст на заболелите в Карлово

bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 14.03.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Карлово е едно от местата, където обстановката се усложнява заради коронавируса. На фона на натиска върху здравната система в цялата страна, в града трети ден не намират решение, местата в болницата са изчерпани, а ръстът на заболелите не стихва.

Трети ден ситуацията с ръста на заболелите в Община Карлово се задълбочава. В МБАЛ "Д-р Киро Попов" бяха разкрити допълнително 7 места, но те вече са заети. Към момента са хоспитализирани 51 пациенти.

Ще се наложи пациентите да бъдат пренасочвани към най-близките здравни заведения в Пловдив. Това допълнително създава притеснения за транспортирането им, тъй като Карлово е отдалечен на 60 километра от Пловдив.

"В момента всички легла в общинската болница "Д-р Киро Попов" са запълнени, ситуацията наподобява нивата от ноември месец 2020 година. Ако броят на заболелите продължава да нараства, вероятно ще се наложи да търсим помощ от болниците в град Пловдив. Всички масови мероприятия на територията на общината са отменени до края на месец март. Взети са мерки за повишаване на контрола по общинските пазари, заведенията за хранене и магазините, ако се наложи, ще затегнем още мерките", каза Стефан Стефанов - член на общинския кризисен щаб в Карлово.

Карлово и Сопот са най-засегнатите области от инфекцията в Пловдивско, 400 души са под карантина.

Учениците в карловския регион от 5-и до 12-и клас преминават на дистанционно обучение за следващите две седмици.

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов 29-ти след първия манш в Кранска Гора
Алберт Попов 29-ти след първия манш в Кранска Гора
Григор Димитров започва срещу Адриан Манарино в Акапулко
Григор Димитров започва срещу Адриан Манарино в Акапулко