НОВИНИ

Реакциите на парламентарните партии след отказа на ПП-ДБ да подкрепи ГЕРБ-СДС

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:23, 07.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Партиите, които влизат в 49-ия парламент, решиха да запазят мълчание и да не коментират позицията на колиция "Продължаваме промяната - Демократична България. Само "Възраждане" наруши мълчанието с лаконичния коментар, че неразбирателството между първите две сили означава нови избори.

ГЕРБ отказаха да коментират отказа на новата коалиция да подкрепи правителство с участие на ГЕРБ-СДС. Единствената им реакция беше непосредствено след изявлението на "Продължаваме промяната - Демократична България", когато Бойко Борисов смени профилната си снимка във "Фейсбук" и написа: "С търпение се постига много повече, отколкото с инат".

От "Възраждане" отново потвърдиха, че са готови с техен кабинет, ако получат третия мандат, но са наясно, че няма да получат подкрепа. Отказът на "Продължаваме промяната - Демократична България" да участват и подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС коментираха с думите:

"Това означава, че отиваме на нови избори , в което няма нищо страшно. Единственият кабинет, който ще подкрепи "Възраждане", е кабинет на "Възраждане". Това сме го казвали много пъти. Казваме го за трети пореден път в трети пореден парламент -нищо не се е променило", каза председателят на партията Костадин Костадинов.

ДПС, БСП и ИТН също не пожелаха днес да обсъждат казаното от "Продължаваме промяната - Демократична България" с мотив, че засега разговорът бил между ГЕРБ-СДС и новата коалиция.

От Централната избирателна комисия също не коментираха днес писмото изпратено от ПП - ДБ, в което изброяват редица изборни нарушения и искат отговори за тях.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняеми по казуса "Nexo" са в Белград, Гешев допусна среща с Цветан Василев
Обвиняеми по казуса "Nexo" са в Белград, Гешев допусна среща с Цветан Василев
Кристиан Ериксен се завръща в групата на Манчестър Юнайтед за домакинството на Евертън
Кристиан Ериксен се завръща в групата на Манчестър Юнайтед за домакинството на Евертън