НОВИНИ

Ред Бул със специално оцветяване в чест на Хонда за Гран При на Турция

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 07.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
ред бул специално оцветяване чест хонда гран турция
Слушай новината

Отборът на Ред Бул ще се състезава в специална бяла разцветка в предстоящия старт от Формула 1 в Турция като знак на признателност към своя доставчик на двигатели - японският производител Хонда.

Двете компании си сътрудничат от 2019 година, но по-рано през този сезон от Хонда обявиха, че ще се оттеглят от спорта след края на настоящата кампания.

Малко по-късно обаче стана ясно, че японската компания ще продължи да помага на отбора от Милтън Кийнс в разработването на задвижващите системи.

Именно заради това от Ред Бул взеха решение да почетат Хонда в предстоящата надпреварата, състезавайки се в бял цвят, който японската компания използваше, когато участваше със свой заводски отбор във Формула 1.

Японският производител на два пъти имаше свой собствен тим в спорта, като първият период беше между 1964 и 1968 година, а вторият между 2006 и 2008 година.

Първоначално, "белият" Ред Бул трябваше да бъде използван в Гран При на Япония, което по план трябваше да се проведе идния уикенд.

Ситуацията с COVID-19 в страната на изгряващото слънце обаче наложи състезанието на легендарната писта "Сузука" да бъде заменено от надпреварата на "Истанбул Парк" в Турция.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-рано в понеделник ще започне разтоварването на "Вера Су"
Най-рано в понеделник ще започне разтоварването на "Вера Су"
Правосъдният министър за досиетата "Пандора": Това е тест за работата на службите ни
Правосъдният министър за досиетата "Пандора": Това е тест за работата на службите ни