НОВИНИ

Ресторантьори от Бургас излязоха на протест срещу мерките

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 16.09.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

В Бургас представители на близо 100 заведения протестираха в центъра на града. Недоволството е насочено срещу действащите COVID мерки, които ограничават работа им до 23.00 ч.

Протестът започна от сградата на Областната управа. В демонстрацията се включиха освен персонала и собственици на заведения, така и таксиметрови шофьори, и представители на детски центрове.

Най-потърпевши според протестиращите са нощните заведения, които на практика не работят, тъй като по принцип отварят след 23.00 ч. Силният летен сезон не могъл да покрие загубите.

"Не разбираме докога ще борим пандемията с едни мерки, които в последната година и половина се доказаха всъщност, че не помагат за абсолютно нищо", каза Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

"Подкрепяме протеста на заведенията, защото нашият бизнес е пряко свързан с техния. Те не работят ли, ние също спираме да работим, а се водим работещ бизнес и помощи няма", каза Снежана Никова, председател на Браншова организация на таксиметровите шофьори.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков е все по-близо до преподписване с Олимпиакос
Везенков е все по-близо до преподписване с Олимпиакос
Стоилов и Гешев обсъдиха промяната за Бюрото по защита на свидетели
Стоилов и Гешев обсъдиха промяната за Бюрото по защита на свидетели