НОВИНИ

Реваншите от 1/8-финалите в Шампионската лига продължават с два интригуващи сблъсъка тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 15.03.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
реваншите финалите шампионската лига продължават два интригуващи сблъсъка вечер
Слушай новината

Байерн (Мюнхен), Ливърпул, Реал (Мадрид) и Манчестър Сити вече се класираха за 1/4-финалите в Шампионската лига, а тази вечер още четири отбора ще се опитат да сторят същото след изиграването на поредната порция реванши от 1/8-финалите в турнира.

Погледите на всички ще бъдат насочени към "Олд Трафорд", където Манчестър Юнайтед посреща Атлетико (Мадрид) след 1:1 в първия мач.

На "Уанда Метрополитано" преди три седмици "дюшекчиите" определено имаха подчертано предимство, но английския тим успя да се добере до равенството късно в двубоя чрез Антони Еланга.

По този начин реваншът между двата тима остава напълно отворен, а и с отпадането на правилото за голове на чужд терен "червените дяволи" също ще бъдат принудени да търсят попадение, ако искат да продължат в надпреварата.

Футболистите на Ралф Рангник ще влязат със самочувствие в срещата след успеха с 3:2 срещу Тотнъм през уикенда, когато тяхната голяма звезда Кристиано Роналдо реализира хеттрик във вратата на "шпорите".

Именно португалецът е основната причина в момента Юнайтед изобщо да е на 1/8-финалите в Шампионската лига и затова всички привърженици на отбора ще се надяват отново той да направи разликата срещу Атлетико тази вечер.

От друга страна тима на Диего Симеоне определено не изживява най-добрия си сезон, но трите поредни успеха в Ла Лига вдъхват увереност на мадридчани, че те имат сили да продължат и в Шампионската лига.

Чоло няма да може да разчита в този двубой на Тома Лемар, Шиме Върсалко и Матеус Куня, които не попаднаха в групата заради травми, докато Яник Ферейра Караско продължава да изтърпява наказанието си за червения картон срещу Порто в груповата фаза.

Едно е сигурно - очаква ни много интересен и оспорван двубой тази вечер в Манчестър, а предвид колебанията и на двата отбора в защита през този сезон е интересно какъв подход ще изберат двамата наставници.

В същото време в другия реванш от 1/8-финалите тази вечер отборът на Аякс приема в Амстердам състава на Бенфика.

В първия двубой в Лисабон двата отбора изиграха резултатен двубой, който зрителите станаха свидетели на цели четири попадения. В крайна сметка срещата завърши при резултат 2:2 и така развръзката беше оставена за мача на "Йохан Кройф Арена" тази вечер.

Още след изтеглянето на жребия за тази фаза двойката Аякс - Бенфика изглеждаше като трудна за прогнозиране, макар амстердамци да профучаха през груповата фаза с шест победи от шест мача и голова разлика 20-5.

В първенството през този сезон футболистите на Ерик тен Хаг също показват впечатляваща мощ в атака, като са реализирали 77 гола в 26 кръга, като в същото време са допуснали едва 11 попадения.

Въпреки това в първия двубой се видя, че Бенфика има своите шансове и със сигурност лисабонските "орли" ще опитат да се възползват от всяка една възможност, която се открие пред тях тази вечер в Амстердам в търсене на първи 1/4-финал в Шампионската лига от сезон 2015/16 насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка в Одеса: Хората не се отчайват, търсят как и къде да са полезни през войната
Българка в Одеса: Хората не се отчайват, търсят как и къде да са полезни през войната
Кирил Петков: Газовата криза в Европа е резултат от добре планирана стратегия на Путин
Кирил Петков: Газовата криза в Европа е резултат от добре планирана стратегия на Путин