НОВИНИ

Родилка и бебето ѝ починаха в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 17.06.2021 (обновена)
13108
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нов фатален инцидент в Благоевград. Родилка и бебето ѝ починаха при планирано секцио в градската болница.
31-годишната жена е издъхнала минути след поставянето на упойката, медиците не успели да спасят и бебето. Назначена е вътрешна проверка по случая.

Трагичният инцидент става в сряда. Жената постъпва в родилното отделение на държавната болница, където ще ражда със секцио за втори път. След поставянето на упойката обаче състоянието ѝ рязко се е влошило, починала е за 5-6 минути.

"Тези 5-6 минути не са позволили и не е имало технологично време екипът да се намеси. Акушер-гинеколозите не са започнали да оперират. Много бързо след инцидента, може би до 5-10 минути, бях на място. Това, което видях за съжаление беше, че и детето в корема и то беше без тонове", заяви д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ – Благоевград.

Жената не е имала проблеми по време на бременността. Преди три месеца е боледувала от COVID, но оздравяла бързо след лечение в болницата. Предполага се, че може да е получила остра алергична реакция след поставянето на анестезията.

"В момента не мога да отговоря какво точно е станало. Назначена е вътрешна проверка, екипът е повече от 10 човека – това са анестезиолози, акушер-гинеколози, неонатолози, ще направим проверката, днес ще се извърши аутопсия", каза още д-р Огнян Митев.

До седмица ще излязат резултатите от хистологичните изследвания, които ще посочат и точната причина довела до трагичния инцидент.

Репортер: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър иска изясняване на всички факти за "делта" варианта на COVID-19 у нас
Здравният министър иска изясняване на всички факти за "делта" варианта на COVID-19 у нас
Д-р Кацаров: Реалистичната цел е след 2 месеца 80% от хората над 60 г. да са ваксинирани
Д-р Кацаров: Реалистичната цел е след 2 месеца 80% от хората над 60 г. да са ваксинирани