НОВИНИ

Руският посланик Анатолий Макаров с визита в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 16.01.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Руският посланик Анатолий Макаров с визита в Пловдив в края на мандата си. Президентът Владимир Путин назначи на позицията Елеонора Митрофанова, бивш постоянен представител на Русия в ЮНЕСКО.

Шпионските скандали и отзоваването на дипломати няма да попречат на отношенията между България и Русия, заяви Макаров. Според него трябва да гледаме с оптимизъм в бъдещето, защото двата народа имат обща история, която уважават, пазят и помнят.

Макаров присъства на 143-ата годишнина от Освобождението на Пловдив, която бе отбелязана с церемония пред паметника на руския воин капитан Александър Бураго.

Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, каза: Ние продължаваме да живеем заедно и България, и Русия. Какви шпионски скандали. Те идват и си отиват, но отношенията Русия - България си остават винаги, аз така разбирам положението. С огромно удоволствие си спомням тези 4 години, които прекарах в България. Ще кажа и ще повторя - така комфортно, както аз работих в България, в предишни командировки не съм работил.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Брестовица: От чешмите в селото тече кална течност
Протест в Брестовица: От чешмите в селото тече кална течност
Спартак (Пл) прати Черно море на дъното в класирането
Спартак (Пл) прати Черно море на дъното в класирането