НОВИНИ

Съдът отказа да остави в ареста момчето, убило майка си в Пловдив

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
19:52, 15.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Криминално
Слушай новината

Окръжният съд в Пловдив отказа да остави в ареста 14-годишното момче, обвинено за убийството на майка си. От мотивите на магистратите стана ясно, че тинейджърът е бил обект на системно домашно насилие от страна на майката. Той ще бъде предаден на бащата срещу подписка, с която родителят се задължава да изпълнява надзор върху него.

Момчето е направило пълни самопризнания за случилото се в семейната къща в квартал "Коматево" в неделя. Между него и майка му възникнал скандал, завършил със смъртта й. Бащата след като се върнал от работа и разбрал за случилото се, веднага подал сигнал на телефон 112.

Тъй като извършителят е непълнолетен, заседанието беше закрито. В съдебната зала стана ясно, че синът е бил обект на домашно насилие - унижаван е от майка си, веднъж тя дори направила опит да го удуши. Бащата е потвърдил, че майката системно е злоупотребявала с алкохол и е приемала успокоителни.

"Истината съм я казал в следствието. Моля ви се, не ме притеснявайте, достатъчно ми е притеснено за всичко", каза бащата на обвиняемия Красимир Биларев.

Младежът е обвинен в умишлено убийство в условия на домашно насилие. Според съда е налице умисъл за нанасяне на телесна повреда, но не и за убийство. Това беше и един от мотивите на магистратите да не оставят ученика в ареста, каквото беше искането на прокуратурата.

"Оттук нататък бащата ще поеме необходимите грижи за по-нататъшното възпитание и развитие на детето, както е било и до сега. БНТ: А те подавали ли са сигнал до социалните за домашното насилие? - Благодаря ви", обясни адвокатът на обвиняемия Красимир Баков.

От прокуратурата заявиха, че още не са взели решение дали да протестират отказа на съда да остави момчето в ареста.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Флориан Вирц е под въпрос за мача с Айнтрахт Франкфурт
Флориан Вирц е под въпрос за мача с Айнтрахт Франкфурт
Мерките на властта срещу купения вот: 30 души са задържани досега при спецакции на полицията
Мерките на властта срещу купения вот: 30 души са задържани досега при спецакции на полицията