НОВИНИ

"Съдебна охрана" е търсила Корнелия Нинова в дома ѝ тази сутрин

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:26, 02.11.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи в парламента, че в 7.30 ч. тази сутрин в дома ѝ са дошли двама души от "Съдебна охрана", която по закон изпълнява принудително довеждане.

Прокуратурата не е разпореждала никакви действия на "Съдебна охрана" към Корнелия Нинова

"Прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да се явим на разпит да дадем обяснения как и защо сме гласували на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала следваща стъпка - принудително довеждане. Прокуратурата разшири обхвата на призованите - с преброителите на Националния съвет. Карат ме да връчвам призовки. Няма да изпълня това указание, за да обясняват защо Кирил Добрев не е допуснат на пленум, на който присъстваше. Сезирали сме посланиците на държавите от ЕС. Вчера не получихме нито един смислен отговор от Гешев кои са политиците получавали пари в чували от КТБ, подадени от нас сигнали за кражби и закононарушения. Няма да стане така. Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати. Няма да позволим да поставят БСП на колене", каза Нинова.

Тя уточни, че всички жалби от Кирил Добрев са разпределени на случаен принцип и попадат в ръцете на един и същи прокурор. Това е прецедент в правораздаването, добави Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мено Кох е с мозъчно сътресение, но в стабилно състояние
Мено Кох е с мозъчно сътресение, но в стабилно състояние
Ботев Пловдив започна подготовка за последното си домакинство
Ботев Пловдив започна подготовка за последното си домакинство