НОВИНИ

Слънчево време и днес с температури до 29°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 02.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Много по-топло от обичайното за началото на ноември ще бъде и днес с максимални температури между 24° и 29°, по Черноморието - от 19° до 24°. Ще бъде слънчево със слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта вятърът навсякъде ще отслабне, а минималните температури утре ще бъдат между 7° и 13°, в София, след 5° тази сутрин, утре ще бъде 8°.

За разлика от сутрешните, дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 19° и 24°. Ще преобладава слънчево време с малка вероятност за валежи.

Захлаждане се очаква утре и по Черноморието, където ще духа слаб до умерен източен вятър. Вълнението на морето ще остане слабо, около 2 бала.

В планините утре са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от запад-югозапад. Слабо понижение на температурите и там като в курортите следобед се очакват стойности от 12° до 17°.

В Европа валежи ще има утре почти навсякъде в западните райони от континента, в Северна Италия, както и в северозападните части от Балканите. Причината - обширен многоцентров циклон, който обхваща все повече райони от континента.

През почивните дни ще окаже влияние на времето и у нас - предимно облачно, с валежи главно в югозападната половина от страната. Захлаждането, което ще започне утре, ще продължи и през следващите дни, но температурите ще останат все още по-високи от типичните за ноември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: ДПС е партия с опит в парламентаризма
Румен Радев: ДПС е партия с опит в парламентаризма
Сийка Милева: Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в обществото
Сийка Милева: Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в обществото