НОВИНИ

Садио Мане игра на кален терен в родния си град

ливърпул точка върха обрат предпоследния класирането
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 16.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Ливърпул Садио Мане се прибра в родния си град Бамбали, за да участва във футболен мач.

Сенегалецът бе на терена с друг бивш футболист на мърсисайдци Ел Хаджи Диуф. Бившият нападател на Нюкасъл Папис Сисе също се включи в срещата. Националите Мбайе Диан и Десире Сегбе също взеха участие в мача.

Двубоят се състоя на един от терените, на които звездата на Сенегал за първи път играе футбол. Кадрите на местните медии показват, че теренът, който събра редица звезди е в окаяно състояние. По време на срещата валя силен дъжд. По неравния терен липсваше трева, а в хода на двубоя се образуваха и локви.

Крилото на английския гранд обеща да помогне финансово с реновирането на терена. Връзката на футболиста със своите сънародници е много силна. Играчът често дарява суми на местните училища и болници. След като Сенегал спечели Купата на африканските нации, отборът отпразнува победата с парад по улиците на Дакар.

Преди седмици репортер уведоми Садио Мане, че неговите сънародници желаят той да напусне Ливърпул и да се присъедини към Байерн Мюнхен. Мане шеговито отговори, че ще се радва да изпълни желанията на хората, макар след това да се извини за думите си, с които обиди фенове на Ливърпул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Газпром" съкращава доставките за Европа
"Газпром" съкращава доставките за Европа
Никола Минчев вече не е председател на НС (Обзор)
Никола Минчев вече не е председател на НС (Обзор)