НОВИНИ

САЩ вече са трети по брой случаи на COVID-19, Испания се готви за най-тежката вълна на заразата

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
07:54, 22.03.2020 (обновена)
5082
Чете се за: 01:06 мин.
По света

САЩ са третата страна по брой на регистрирани случаи на COVID-19 след Китай и Италия. Данните са на университета "Джон Хопкинс". Следват Испания, Германия иИран. Румъния съобщи за първа жертва на коронавируса. Русия изпраща вирусолози и оборудване в Италия, където регистрираха най-много смъртни случаи - 793 само за един ден.

Италианската област Ломбардия, където смъртността е най-висока, обяви още по-строги мерки. Вече са забранени спортни и физически дейности на открито, дори и индивидуални.Само в събота в Италия бяха регистрирани близо 800 смъртни случая. Така с общия брой на починалите страната води печалната статистика в целия свят.Премиерът Джузепе Конте обяви още една стъпка в борбата с пандемията.

Джузепе Конте, премиер на Италия: Решението на правителството е да спрем всяко производство на нашата територия, което не е изключително необходимо, за да гарантираме основните стоки и услуги.

Според испанския премиер Педро Санчес най-лошото за Испания от кризата с коронавируса предстои.

Педро Санчес, премиер на Испания: За съжаление, най-лошото предстои. Ще трябва да поемем удара на най-тежката, най-съкрушителната вълна, която ще ни изпита до крайност.

Санчес заяви, че страната не е преживявала подобен драматичен перод от Гражданската война в периода 1936-1939 г. Най-големият мадридски изложбен център се преустройва в болница.Смъртните случаи в Испания са над 1 300, заразените близо 25 000.

Числото на заразените в Германия надхвърли 22 000.Според германски медии,обаче, темповете на разпространение на болестта намаляват. Най-уязвимите милион и половина души ще получат писма, в които им се препоръчва да не излизат от къщи 12 седмици.

233 души в Обединеното кралство починаха от коронавируса.

В Сърбия пристигна екип от шестима китайски лекари. Те бяха приветствани с аплодисменти на летището в Белград. Сред посрещачите беше и президентът на Сърбия Александър Вучич. Засега заразените са 171 и един починал.

Китай отбеляза 46 нови случая, с изключение на един, всички те са внесени отвън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Хинков: Трябва ни Отделение за интензивно лечение
Проф. Хинков: Трябва ни Отделение за интензивно лечение
МВР пусна специална декларация за улеснение на гражданите
МВР пусна специална декларация за улеснение на гражданите