НОВИНИ

САЩ: Заплахата за националната сигурност е сериозна

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:54, 16.02.2024
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Свързаната с Русия заплаха за националната сигурност на Съединените щати е сериозна. Това стана ясно след среща на представители на службите и разузнаването със съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан.

По думите на председателя на Камарата на представителите в Конгреса - републиканецът Майк Джонсън, по проблема трябва да се работи незабавно. С подобна позиция излезе и председателят на Комисията по разузнаването Майк Търнър, като изрази увереност, че към момента Администрацията прави възможно най-доброто.

За потенциална сериозна заплаха от страната на Русия в Съединените щати се говори от няколко седмици. Съюзниците на Вашингтон са уведомени за данните на разузнаването, пише Ройтерс. Според публикации в американски медии, Русия е разработила космическо ядрено оръжие, което може да поразява разузнавателни и комуникационни сателити. Според руското външно министерство, информацията за заплахата е "злонамерено съчинителство".

"Става дума за нещо сериозно. Някои детайли вече са известни. Има и много предположения. Но това, което ни е позволено да кажем, е че става дума за нещо много сериозно. Да, то има връзка с Русия. И не е въпрос, който търпи отлагане. Това е нещо, с което трябва да се заемем сериозно и незабавно. И ще го направим", заяви Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районният прокурор на Стара Загора: Няма допуснато съществено процесуално нарушение по делото "Дебора"
Районният прокурор на Стара Загора: Няма допуснато съществено процесуално нарушение по делото "Дебора"
Украйна и Близкият изток са сред темите на конференцията по сигурността в Мюнхен
Украйна и Близкият изток са сред темите на конференцията по сигурността в Мюнхен