НОВИНИ

Съществено захлаждане и валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 08.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Започналото в следобедните часове увеличение на облачността през нощта ще обхване цялата страна. Минималните температури утре ще останат почти без промяна, в сравнение с днес, между 8° и 13°, но максималните температури съществено ще се понижат и ще бъдат между 12° и 17°. Ще бъде много ветровито и предимно облачно, а на места, главно в Северна и Източна България, ще има и валежи от дъжд.

Облачно и на места дъждовно ще е времето и в планините, като над 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще бъде и много ветровито, ще духа силен вятър от запад-северозапад. Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще са между 6 и 16 градуса.

Валежи ще има утре не само у нас, но и на Балканите, главно в североизточните райони. Над западната половина ще има повече слънчеви часове, но и там се очаква понижение на температурите.

Валежи, на места интензивни, се очакват утре по Средиземноморието, на Скандинавския полуостров, както и в Русия. Ще превалява и на Британските острови. В останалата, по-голяма част от Европа, ще преобладава слънчево време, в някои райони със сутрешни мъгли. Температурите в европейските столици ще бъдат в широки граници – от едва 0° в Москва до 23° в Рим.

У нас застудяването ще продължи и в сряда, но облачността ще започне да намалява и през следващите дни ще има повече слънчеви часове, особено в планините и планинските райони. Остават условията за сутрешни мъгли в равнинната част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Денят започва“ във вторник - за къде са предназначени откритите 228 машини за гласуване?
„Денят започва“ във вторник - за къде са предназначени откритите 228 машини за гласуване?
Ивелин Попов: Засега не мисля за завръщане в националния отбор
Ивелин Попов: Засега не мисля за завръщане в националния отбор