НОВИНИ

Състоянието на Навални се влошава, властите го лишават от сън

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:18, 26.03.2021
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Алексей Навални съобщи в Инстаграм, че има остри болки в гърба и сериозни проблеми с десния крак. След призива на съпругата на опозиционера да бъде освободен, днес от Кремъл отказаха да се занимават със случая. След ефективната присъда по делото "Ив Роше" Навални се намира в изправителна колония в Покров, Владимирска област, и адвокатите му нямат достъп до него.

Състоянието на Алексей Навални все повече тревожи хората около него, след като той съобщи в Инстаграм, че болките в гърба се дължат на прищипан нерв и десният му крак губи чувствителност.

Лекуват го само с противовъзпалителни хапчета и го "изтезават" с лишаване от сън, като го будят по осем пъти през нощта. Адвокатите не са допуснати до клиента им.

Пищялът му изтръпва, единият му крак не работи, той не може да приседне на него. Десният му крак е в ужасно състояние. Изплашихме се за живота и здравето му и затова решихме да огласим всичко това, обясни Олга Михайлова, адвокат на Навални.

Днес Кремъл отклони призива на Юлия Навална към президента Владимир Путин да освободят съпруга ѝ, за да го лекуват доктори, на които има доверие.

Ние няма да реагираме на това обръщение. То беше отразено в средствата за масова информация. Още веднъж ще повторя, след като този гражданин вече е осъден и е в затвора, че адресат на такива обръщения е Федералната служба за изпълнение на наказанията, каза Дмитрий Песков, говорител на Владимир Путин.

Руските власти трябва да дадат на Навални достъп до медицински грижи, написа в Туитър говорителката на Жозеп Борел. И припомни, че Евросъюзът настоява за пълното и безусловно освобождаване на опозиционера и разследване на отравянето му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорд: Ансамбълът ни по художествена гимнастика получи най-високата оценка в световната история
Рекорд: Ансамбълът ни по художествена гимнастика получи най-високата оценка в световната история
Спомен за Татяна Лолова
Спомен за Татяна Лолова