НОВИНИ

Съюзът на бившите барети: Алексей Петров ще остане пример, достоен за подражание

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 17.08.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

От управителния съвет на съюза на бившите барети разпространиха позиция във връзка с убийството на Алексей Петров. Той е един от учредителите на въпросната организация.

Кой е Алексей Петров?

От съюза изразяват възмущение за извършеното престъпление и пишат, че "професионалната биография на Петров като служител на МВР е пример за подражание". Припомнят и работата му в Специализирания отряд за борба с тероризма, като изтъкват, че винаги е подпомагал служителите ѝ.

Ето цялата им позиция:

"Управителния съвет на Съюза на бившите барети (СББ) с болка, гняв и възмущение научи за жестокото убийство на колегата ни Алексей Петров. Освен дългогодишен служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), той е и един от учредителите на Съюза на бившите барети. Професионалната му биография като служител на МВР е пример за подражание за всички негови колеги, избрали да се посветят на защитата на сигурността на българските граждани срещу една от най-опасните форми на престъпни посегателства – тероризма.

Още след завършване на СВУ "Ф. Дзержински" в Пазарджик през 1981 г, Алексей Петров постъпва като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. По време на 10-годишната си служба последователно заеми различни длъжности и се издига до командир на група. В работата си в СОБТ Алексей Петров се откроява като лидер със доказани качества и умения. Ръководил е сложни и отговорни специализирани операции и е награждаван многократно по време на службата си.

Алексей Петров има и успешна спортна кариера. Той е неколкократен републикански шампион по карате, треньор и впоследствие Президент на Българска национална федерация „Карате“. В рамките на неговото управление на Федерацията българското карате постигна най-големите си успехи в историята, включително и олимпийско злато. Много деца и младежи се вдъхновиха да се посветят на този спорт, формиращ отговорност, последователност, себеотрицание, спортсменство и дисциплина – толкова важни качества за едно успешно общество.


Като един от създателите на Съюза на бившите барети Алексей Петров работеше активно за издигане на авторитета и влиянието на СББ като организация и опора за служителите на СОБТ след периода на тяхната активна служба. Многократно е подпомагал морално, материално и по всякакъв друг начин бившите служители на СОБТ и техните семейства, като винаги е бил всеотдаен и съпричастен към техните проблеми. Алексей завинаги ще остане в сърцата ни като един от нас - пример, достоен за подражание".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое Стара Загора се раздели полузащитника Бубакар Траоре
Берое Стара Загора се раздели полузащитника Бубакар Траоре
Парламентът в РСМ решава дали да започне процедура по промяна на Конституцията
Парламентът в РСМ решава дали да започне процедура по промяна на Конституцията