НОВИНИ

"Сцени от живота на една актриса" - филм за тези, които остават извън екрана

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:57, 18.04.2021
5504
Чете се за: 02:17 мин.
Още
Слушай новината

Най-новият български филм "Сцени от живота на една актриса” ще направи своята официална предпремиера утре, в кино "Люмиер”. Копродукцията на БНТ и "Гала филм" вече получи фестивалното признание - наградата "Златна роза”. Филмът ще потегли на голям екран след отпадане на строгите мерки за посещение в киносалоните.

Преди седем години проектът потегля с работно заглавие "Отпаднали сцени от живота на една актриса". От там идва и идеята, режисьорът Иван Владимиров търси силата на отпадналите сцени, тези, които остават извън екрана. Както и актьорите, които остават извън борда.

"По някакъв начин изключително много ме е занимавало това, да разкажа за хората, които се опитват да направят нещо усърдно, посвещават живота си на него и не постигат успех. Излизат отвън историята на киното, театъра, киното изобщо. Не се случва да имат своя голям филм", обясни режисьорът.

Главните роли поверява на Радина Кърджилова в ролята на актрисата Мария Елеонова и Йордан Ръсин – като режисьора Петър. А любими актьори се появяват в историята като самите себе си. Зад камерата застава Георги Челебиев.

"Филмът е посветен на хората, които са посветили живота си, за които киното е кауза. Това е нашето верую, т.е. преплетен е животът на хората, които се занимават с кино, с реалните и нереални събития от един филм", каза продуцентът Галина Тонев.

Млад режисьор разказва през запечатаните кадри историята на своята любима актриса, сложила край на живота си. Несбъднатите мечти и планове излизат на преден план в интервюта, откъси с нейно участие, в търсене на отговора на въпроса "Защо". Какво остава скрито за колегите ѝ и за зрителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана изравни финалната серия срещу Берое при баскетболистките
Монтана изравни финалната серия срещу Берое при баскетболистките
Манчестър Юн се справи трудно с Бърнли
Манчестър Юн се справи трудно с Бърнли