НОВИНИ

СДВР алармира за вкарването на самоделни взривни устройства на стадиона преди Вечното дерби (ВИДЕО)

На извънреден брифинг началникът на сектор „Масови мероприятия“ към СДВР Иван Георгиев определи тези действия като опит за провокация в стремежа на извършителите да предизвикат конфликт между агитките на двата отбра

сдвр алармира вкарването самоделни взривни устройства стадиона вечното дерби видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 07.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Български футбол
Слушай новината

Началникът на сектор „Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните работи Иван Георгиев даде извънреден брифинг около два часа преди началото на Вечното дерби между отборите на Левски и ЦСКА, на който сигнализира за открити самоделни взривни устройства на Националния стадион "Васил Левски".

Според Георгиев внасянето на тези пиротехнически изделия във вътрешността на съоръжението е опит за провокация от страна на извършителите в желанието им да предизвикат конфликти между привържениците на "сини" и "червени".

Служителят на СДВР уточни още, че пет от камерите за видеонаблюдение на Националния стадион "Васил Левски" не работят, което засега не позволява на органите на реда да идентифицират лицата, отговорни за внасянето на самоделните взривни устройства на.

"Освен ракетите, вкарани вътре на стадиона, които имат и доста голям обхват, бяха намерени още и самоделни взривни устройства. Те вече са иззети, но към тях бяха прикачени дистанционни устройства, които във всеки един момент може да бъдат задействани. Не мога да кажа дали това са били само димки или наистина става въпрос за взривни устройства, но и това ще стане ясно след проверката на колегите. Лично аз и хората от МВР обаче гледат на всичко това като опит за провокация и неспазване на думата. Това е опит за провокация на двете агитки в търсене на конфликт, след който полицията би излязла виновна в опитите си да възстанови обществения ред", коментира началникът на сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

"Не мога да кажа кога са били внесени тези пиротехнически изделия, но мога да потвърдя, че пет от камерите за видеонаблюдение на стадиона не работят. Останалите камери не са преглеждани, защото имаме нужда от технологично време за това. На тях ще може да видим кои са лицата, внесли тези технологически изделия на стадиона и кога се е случило това", допълни Иван Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благой Георгиев пред БНТ: Всички хора в България се надяват футболът да тръгне нагоре (ВИДЕО)
Благой Георгиев пред БНТ: Всички хора в България се надяват футболът да тръгне нагоре (ВИДЕО)
САЩ в очакване на пълно слънчево затъмнение
САЩ в очакване на пълно слънчево затъмнение