НОВИНИ

СДВР: С действията си протестиращите са застрашавали живота и здравето на Дариткова и Нинова (ОБЗОР)

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:12, 25.07.2020
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Няма задържани след вчерашните протести, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи. По време на атаката с яйца срещу сградата на Министерския съвет полицай е бил ударен в окото.

Най-голямо снощи беше напрежението в района на БНТ. Протестиращите освиркаха и замеряха с предмети лидерките на двете най-големи парламентарни групи Даниела Дариткова и Корнелия Нинова. Двете участваха в предаването "Панорама".

Според СДВР, с действията си протестиращите са застрашавали живота и здравето на двете жени.

Малко преди 22 часа част от протестиращите блокираха района около сградата на БНТ.

Комисар Радослав Стойнев - СДВР: Целта на тези протестни мероприятия беше открито заявена. Възпрепятстване и недопускане излизането на участници в предаването "Панорама".

Гости в "Панорама" бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП.

Комисар Радослав Стойнев - СДВР: По собствена преценка и на собствена отговорност. Отказаха охраната от страна на полицията и решиха да напуснат БНТ.

Първа от БНТ си тръгна Корнелия Нинова. Малко след това Даниела Дариткова също напусна сградата на обществената телевизия.

Протестиращите обръщаха контейнери за боклук, за да блокират улица "Сан Стефано" и да спрат Дариткова. Препречиха пътя на автомобила й.

Комисар Радослав Стойнев - СДВР: Което наложи самият автомобил да бъде изведен, обезопасен на подходящо място. Впоследствие лицето също беше изведено от периметъра - благополучно.

От полицията обясниха, че се наложило да се намесят заради вербалната агресия срещу Дариткова и Нинова.

Комисар Радослав Стойнев - СДВР: Демонстративно възпрепятстване свободното предвиждане на двете лица. Хвърляне на бутилки, кенчета от бира. Сами разбирате, че застрашава живота и здравето на лицата.

Преди да излезе от БНТ Даниела Дариткова коментира във Фейсбук, че няма да допусне да бъде използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция. И допълва, че "Всички обаче имаме своите права".

Корнелия Нинова също коментира ситуацията.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Притесняват ме някои такива прояви на протеста или може би на провокации. Например, на мен много лошо ми повлия бесилката, която беше издигната, циничните лозунги ,които се вдигат, също не харесвам.

От СДВР обявиха, че расте недоволството сред хората, блокирани в автомобилите си, заради затварянето на ключови кръстовища от протестиращите.

Комисар Радослав Стойнев - СДВР: Присъствието на полицейските органи възпрепятства възникването на саморазправи.

Не са редки случаите, в които с поведението си на блокираните кръстовища протестиращите създават предпоставки за катастрофи твърдят от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пороен дъжд над София и Северозападна България. Жълт код за опасно време
Пороен дъжд над София и Северозападна България. Жълт код за опасно време
Протести с блокирани кръстовища и шествия в страната
Протести с блокирани кръстовища и шествия в страната