Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Сенатска комисия в САЩ изслуша бивша служителка на Фейсбук

от БНТ
16:11, 06.10.2021
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

Фейсбук е на път да обедини политическия елит в САЩ - демократи и републиканци демонстрираха рядка проява на единомислие по време на изслушването на Франсис Хаугън, бивша служителка на социалната мрежа, която беше призована да свидетелства пред сенатска комисия.

Хаутън обвини социалната мрежа в насаждане нa разделение и отслабване на демокрацията, и обяви, че тя е вредна за децата. Тя каза още, че Фейсбук разполага с необходимите инструменти да реши проблема, но не желае да ги прилага, защото те биха намалили печалбата на компанията.

Зукърбърг се извини за срива на Фейсбук

Основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг отвърна на думите на Хаугън с писмо до служителите на Фейсбук. В него той пише, че е представена "фалшива" картина" на компанията , а обвиненията на Хаугън нямат смисъл.

Зукърбърг подчертава, че Фейсбук полага усилия да се бори с вредното съдържание, държи на прозрачността и създава иновативни програми. Призивите за регулиране дейността на високо технологичните компании са от години, а по всичко личи, че Конгресът ще засили натиска в тази посока, коментират експерти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Добри новини в лагера на ЦСКА
Добри новини в лагера на ЦСКА
Фурнаджиев: Гласуването на конгреса ще бъде прозрачно
Фурнаджиев: Гласуването на конгреса ще бъде прозрачно